Toukokuu 2019 F.I.R.E.

1. Oravanpyörä


Se on kesä nyt!


1.1 Arjenluvut


1.1.1 Säästöprosentti ansiotulosta

  • 2017: 50,72%
  • 2018: 57,83% (tavoite 60%)
  • 2019: 17,93% (tavoite 60%)

1.1.2 Velat (velaton)  

1.2 FIRE


Nyt on muutto ohi ja kulut on saatu kuriin.
FIRE (Financial Independence Retire Early) tilanne noin 2022  - 2v (Ansiosidonnainen) = 2020

2. Sijoitukset

2.1 Sijoitukset


Toukokuussa kauppasota kiihtyi ja Usan 25 tuontitullit tulivat voimaan. Tämä heti aiheutti kurssien laskua, mutta ei kuitenkaan saatu romahdusta.






2.2 Sijoituspäiväkirja

Myynti:

  • Norwegian Finans Holding ASA (tulos -2,46%)
    • Bank norwegian ollut kokoajan huonossa valossa pikavippien ja näistä johtuneiden luottotappioden takia. Myös pääomistaja Norwegian Air tuntuu olevan ongelmissa jatkuvasti ja tämä myös heijastuu kursiin. Myydään pienellä voitolla ja siirretään rahat selvästi enemmän potenttiaalia siltävään Square Inc.

Ostot:

  • db x-trackers MSCI China Index UCITS ETF 
    • ETF-kuukausi säästäminen tasoitettu tulevaan tasoon
  • Square Inc
    • Square kurssi tippui melkein 10 prosentti Q1 tulos julkaisun jälkeen. Vaikka kasvu oli kovaa varsin Cash App kohdalla (ilmainen sovellus), niin kasvua hiljentyminen sai säikyt ulos osakkeesta. Reaktio oli aivan liioiteltu ja antoi tilaisuuden ostaa hieno kasvuyhtiö minun War On Cash -ostoslistalta. Mikä on Squere Inc: "Square, Inc. is a financial services, merchant services aggregator, and mobile payment company based in San Francisco, California. The company markets several software and hardware payments products and has expanded into small business services" lähde wiki.  Sunnuntaina 5.5.2019 Trumppi laittoi twitterin kuumaksi kauppasodan koventamiseksi. Saattaa tulla toinen hyvä tilanne ostaa osaketta. Loppukaneettina, että mitä yhteistä on Twitterillä ja Squarella? Vastau: Heillä sama toimitusjohtaja / perustaja Jack Dorsey.     
  • Intuitive Surgical Inc
    • Pitkään Motley Fool toimitusjohtaja on hehkuttanut tätä yhtiötä todellisenä "Rule Breaker" osakkeena. Siinä mielessä osake monenkertaistunut vuosien aikana. Viimeisin Q1 2019 tulos ei ollut huono, mutta ei ilmaisesti wallstreetin mielstä tarpeeksi hyvä. Kahdessa päivässä osake tippui 14% ja pieni koe-erä tuli nyt ostettua. Tässä katsotaan miksi yhtiö vielä hyvä ostos: https://www.fool.com/investing/2019/04/21/5-reasons-you-dont-need-to-worry-about-intuitive-s.aspx  
  • Talenom
    • Mitä tästä nyt voi sanoa. Piti ostaa 12 eurossa, mutta jostain syystä jäi ostamatta. Trumpin kauppasota twiittien takia Talenom oli yllättäen ostoslistan kovin putoja 5%. Päätin vihdoinkin ostaa, koska sain pienellä alennuksella. Miksi Talenom on noussut kolmessa vuodessa 6x? Talenomin työ kirjanpidon automatisaation puolella on ainutlaatuista Suomessa ja pohjoismaissa. Tilitoimistot ovat pieniä ja keskisuuria toimistoja, joissa hyvin paljon työ tehdää käsin kirjaten kuitteja jne... Talenom kokonaisvaltainen ja hyvin paljon automatisoitu tilipalvelu on lähtenyt hienosti käyntiin ja 2018 tulos oli todella kova. Talenom voisi kuvata jopa SAAS-yhtiöksi ja varsin kun seuraavan sukupolven automatisaatio tulee tuotantoon. 2018 heinäkuussa olisi saanut vielä 12€...harmi.   
  •   Teva Pharmaceutical Inc
    • 2016 tuli Tevaa kokeiltua 35$ ja silloin tuntu arvo sijoitukselta. Lopulta oli vain uskottava ja myin posi 14$. Ostettu 10$ dollarilla takas. Kokeillaan viela kerran tätä, että onko tämä arvo-sijoitus tai arvo-anssa 0.6872 P/B:llä. Pudotukseen syynä pääasin geneeristen lääkeiden kova kilpailu, oman patentti lääkkeen patentti suojauksen loppuminen ja nyt viimeisenä korvaustuomi opiodi oikeuden käynissä.Mistä käänne tulee on säästö-ohjelmasta ja oikeus ongelmien ratkaisusta.
Dr Sebu Feelgood

Kommentit

Suositut tekstit