Osake ostos Jumia Technologies AG

Miksi ostin Jumiaa?

Jumia Technologies AG (JMIA)  on tuore listautuja internetkaupan alalla. Erikoiseksi Jumian tekee, että se toimii Afrikassa. Jumiaa on myös kutsuttu Afrikan Amazoniksi (AMZN) tai Mercadolibreksi (MELI).

Lähde Jumia
Kiina -ostoslistassa minulle on tullut salkkuun Alibaba (BABA) ja JD.com (JD), joten Afrikka oli enää viimeinen alue mikä internetkaupasta puuttui. Varsinkin Amazon ja Mercadolibre on ollut menestys tarinoita. Kiina yhtiöt ovat olleet tyydyttäviä, mutta sielläkin paljon potentiaalia nousevan keskiluokan takia. Voitte vain kuvitella mitä Afrikassa.

Lähde Google
Jumia kävi yli 49$ ja nyt se on laskenut alle IPO (listautumisanti) hinnan. Mikä on aiheuttanut tämän laskun? Yksi syy on, että tunnettu lyhyeksi myyjä Citron Research julkaisi tutkimuksen, että Jumia on käyttänyt epärehellisiä myyntitaktiikoita ja näin ollen pettänyt IPO:ssa ja 58.3% tuloskasvu ei ole uskottavaa. Muistan Citron Reserch aika lailla samanlaisen Shopify raportin ja silloin oli viimeinen hetki ostaa osaketta. Onneksi ostin ja se on noussut kuin raketti.

Jumialla on negatiivinne kassavirta ja vielä pitkä matka positiiviseen tulokseen. Afrikka on viimeinen manner jossa internetkauppa vasta alkamassa ja tämä osake voi räjäyttää potin. Myös näin uskoo Mastercard, joka teki 50 miljoonan sijoituksen IPO:ssa. RISKI on suuri ja tämän takia olen asettanut 20% Stop Loss:n turvaamaan liian suurilta tappioilta tässä sijoituksessa.

24.9 Sitten Stop Loss iski 8.51€. On vielä tiukassa seurannassa ja voidaan pieni sijoitus tehdä kun iskee alle 7€

Kommentit

Suositut tekstit