FIRE maaliskuu 2018

1. Oravanpyörä

1.1 Säästöprosentti ansiotulosta  

Tässä on uusi osio, jossa seurataan miten onnistun saavuttamaan 50 säästöpronsentin kokovuoden nettopalkasta. Tämä prosentti laskettu ((Nettosäästö/vuoden nettopalkka) x 100).

  • Maaliskuu 16.9%
Mitä hyötyä on tietää säästöprosentti? Parhaiten tämän on selittänyt Mr Money Muctance blogisaan artikkelissa The Shockingly Simple Math Behind Early Retirement

Kannatta lukea, mutta jos otetaan minun viime vuoden 50% esimerkiksi. Jos minulla ei ole säästöjä ja aloitan säästän 50% nettopalkastani, niin voin jäädä eläkkeelle 17v. Taulukut löytyvät artikkelista ja alla ole FIRE kuvaaja pohjautuu samaan.

1.2 FIRE 

FIRE (Financial Independence Retire Early) tilanne 2023 -  2v (Ansiosidonnainen) = 2021 marraskuu



2. Sijoitukset

2.1 Sijoitukset

Vuoristorata jatkuu pörsissä. Maaliskuu oli lasku kuukausi, mutta plussalla ollaan.
Omx helsinki koko pörssi

Saksan 30 suurinta yritystä

Nasdaq -indeksi

2.2 Sijoituspäiväkirja

Myynti:

  • Caverion 
    •  Myyntivoitto 5.3%
    • Käänne on odotettu yli 1v. Ongelmat jatkunut liian kauan. Mielummin tällä alalla panostan Constiin, jolla näen parempaa käännetta ja pitkän ajan potenttiaalia. Otetaan pienet 5% voitot ja laitetaan raha töihin muualle.

    Ostot:
    • Lehto Group Oyj
      • Lehto kurssi tippui torstaina 12%, kun muut suuret omistajat (ei toimitus johtaja 37%) myivät yli 8% kaikista osakkeista. Nyt oli mentävä mukaan pienellä osuudella tähän selvästi suomessa  kerrostaloasuntojen edellä käviä yhtiöön. Lehto rakentamisen kustannuspohja selvästi muita pienempi ja heidän käyttä modulaarinen rakentaminen tulee selvästi olemaan tulevaisuuden tapa tehdä omakodista kerrostaloon. Myös menestys on näkynyt jatkuvasti nousevassa EPS. 
    • Royal Dutch Shell plc
      • Toinen osto erä, jolla tuplataan sijoitus, koska on laskenut 11% edellisestä ostosta. Huom! Yksi osinko on irtonut sijoituksen aikana. Motley Foolin podcastissa (4.1.2018) puhuttin pitkään käteistä tuottavista osakkeista ja Shell mainittiin käteiskoneen, jonka osinko tuotto 5-7%. Vaikka tulos heittelee Shellillä, niin osinko on turvassa koska se on noin 70% cash-flow:sta. Myös shell siirtynyt vahvasti maakaasu bisnekseen ostamalla BG groupin, joka antaa tulevaisuutta, kun maailma siirtyy öljystä pois. BG Groupin osto tehtii öljyn pohjalukemissa 2016. Huoli on ollut tässä ostoksessa se, että tehtii raskaalla lainalla ja tämän takia osinko olisi vaarassa. Shell on tehnyt onnistuneita säästö-ohjelmia, jolla osinko on turvattu. Miksi tämä. Kun öljyn hinta nousee, niin uskon Shell tulee nousee komeasti.
    • Outokumpu Oyj
      • Tippu alle 6€. Ostettiin takaisin. Oskinko meni ohi suun, mutta sillä ei ole suurta vaikutus. Outukumpu on hyvä osake treidaamiseen. Alkuperäisen 2-3€ osto hinannan jälkeen olen myynyt aina 8€ ja ostanut takas noin 6€, 



      Dr Sebu Feelgood

      Kommentit

      Suositut tekstit