FIRE 2018 Lokakuu

1. Oravanpyörä

Vanhan kaupungin aukio Prahan reisulta.

1.1 Arjenluvut 

1.1.1 Säästöprosentti ansiotulosta  

  • 2017: 50,72%
  • 2018: 48,82% (tavoite 60%)

1.1.2 Velat (velaton)  

1.2 FIRE 

FIRE (Financial Independence Retire Early) tilanne 2023  - 2v (Ansiosidonnainen) = 2021

2. Sijoitukset

2.1 Sijoitukset


Lokakuussa nähtii nousukauden loppumisen pelkoa. Vaikka tuloskausi on ollut kohtuullinen, niin Kiinan ja USA tullisota pitäää kaikki varpailaan. Myös FED korkonostot alkavat vaikuttaa ja hillitä taloutta. Pelottavaa on jos nousukausi on lopussa ja Euroopan Keskuspankki ei ole edes lopettanut tukiostoja. Helsinkin on vuodelle miinuksella Saksan kanssa. Minä ja Nasdaq vielä pidetään pintamme. 
Helsingin pörssi



Saksa dax30


Usa Nasdaq

2.2 Sijoituspäiväkirja

Myynti:
  • United Bankers Oyj
    • Voitto 7%
    • Riskit tuntuvat olevan suuremmat mitä kasvu mahdollisuudet. Jos sykli käntyy laskuun, niin UB on yksi eniten kärsivä sijoituspalveluyhtiöistä. Osinkoineen 7% voitto on lievä pettymys yli kahden vuoden sijoitukseen.  
Ostot:
    • db x-trackers MSCI China Index UCITS ETF
      • Aloitettu ETF-kuukausisäästämiohjelma kiinalaisiin osakkeihin. Ensimmäinen osto oli nyt isompi. Voidaan jatkaa isommalla summalla seuraavana kuukautena jos Kiina-osakkeiden kurssilasku jatkuu. Xtrackers MSCI China ETF valittiin, koska 14,26% siitä Tencent mitä en ole voinut ostaa välittäjän kautta 2017 pelifirma hankintojen aikana. ETF myös kuluu Alibaba 10,93% ja tämän jälkeen ei osteta sitä erikseen lisää. Lisätietoja: http://www.morningstar.fi/fi/etf/snapshot/snapshot.aspx?id=0P0000U9KT  
    •   Wärtsilä Oyj
      • Wärtsilä on meidän koneteollisuuden helmi. Osake maksanut pitkään yli 18€, mutta nyt 14.2 € se on alennuksessa. Inderest antaa 19€ tavoitteen ja olen kerrankin samaa mieltä. Inderes: • Wärtsilä on erittäin hyvin asemoitunut perinteisten asiakastoimialojen ollessa murrosvaiheessa. Yhtiö kertoi hiljattain saaneensa valmiiksi ensimmäisen avaimet käteen -toimituksen yhdistetystä voimalaitoksen voimanlähde- sekä energian varastointi- ja hallintajärjestelmästä ja uskomme tämän olevan tärkeä referenssi uusista toimituksista neuvoteltaessa. Marine Solutionsissa Wärtsilä ajaa älykästä merenkulun ekosysteemiä, jonka osia ovat älykkäät navigaatioratkaisut, aluksen optimoitu energiankäyttö sekä digitaaliset kommunikaatiojärjestelmät sataman kanssa. Kuvattu kehitys on positiivista myös Services-liiketoiminnalle, sillä mitä älykkäämpiä ja komplisoidumpia toimitetut ratkaisut ovat, sitä todennäköisemmin asiakas antaa niiden ylläpidon Wärtsilän hoidettavaksi. • Q2-raportissaan Wärtsilä totesi osan voimalatoimituksista siirtyneen Q2:lta Q3- Q4:lle, nosti arviotaan Marine Solutionsin kysynnästä ja sanoi koko vuoden 2018 osalta volyymien ja tuloksen painottuvan loppuvuoteen. Kaikki nämä seikat tukevat tulevia kvartaaliraportteja. • Sijoittajalle Wärtsilän riskiprofiili on otollinen, sillä yhtiön tase on vahva ja tuloksen ennustettavuus erinomainen. Yhtiön osake on arvostettu linjaan verrokkien kanssa vuoden 2019 P/E:llä, mutta matala riskiprofiili oikeuttaa mielestämme preemioarvostuksen.
      • Huomio tuloksen jälkeen, mikä oli pettymys! Inderesti laski tavoiteen 15€. Olisin mielellää ostanut lisää jos olis ollut käteistä!! 
          Dr Sebu Feelgood

          Kommentit

          Suositut tekstit