FIRE 2019 Helmikuu

1. Oravanpyörä

Synttärilahja keikalla. Trerapy? on vain pirun kova keikkabändi

1.1 Arjenluvut 

1.1.1 Säästöprosentti ansiotulosta  

  • 2017: 50,72%
  • 2018: 57,83% (tavoite 60%)
  • 2019: 7.73 (tavoite 60%)

1.1.2 Velat (velaton)  

1.2 FIRE 

FIRE (Financial Independence Retire Early) tilanne noin 2022  - 2v (Ansiosidonnainen) = 2020

2. Sijoitukset

2.1 Sijoitukset

Helmikuussa nousu on jatkunut hyvän tuloskauden ja kauppasodan eskaloinin vaaran lievennettyä.

OMX helsinki


Saksa dax30


Usa Nasdaq

2.2 Sijoituspäiväkirja

Myynti:
  • Qualcom
    • Luovuttu QCOM:sta toistaiseksi lopullisesti kokonais voitolla 17.6%. Pieni pettymys, mutta kuitenkin jotakin rahaa tehty. Syy miksi luovoin on oikeustaistelut, joiden tulos näyttää huonolta QCOM:lle. QCOM Käyttämä riistävä taktiikka "no license no chips" uskon on tulossa loppuu, tämä tulee tarkoittaa tulevaisuudessa pienentyviä patentti tuloja. Tämä lisättänyt suureen velkaan tulee aiheuttamaan ongelmia velan ja osinkojen maksuu kassavirrasta. MITÄ EN NÄHNYT! Loistava bisnes ilman tulevia oikeus tappioita.
  • Nokia 62.71% voitto
    • Aikoinaan ostin nokiaa paljon matkalla alas ja myös onnistuin ostaa ihan pohjalla vähän alle 1.5€. Tämä kolmas myynti ja kevennän nykyistä nokia omistustani reilulla 20%, koska näen Nordeassa enemmän mahdollista voittoa. Nokia jää kuitenkin isomaksi Suomi-osakkeeksi.
    Ostot:

    • db x-trackers MSCI China Index UCITS ETF
      • ETF-kuukausi säästäminen tasoitettu tulevaan tasoon
    • Activision Blizzard
      • 2017 osto-ohjelman teemana oli peliyhtiöt. Vuosi 2017 ja suurin osa 2018 oli nousua peliyhtiöille, kunne 2018 kovassa laskussa jossa osakkeet tippuivat 20%, mutta peliyhtiöt tippuivat 40%. Nyt melkein tuplattu sijoitus lempi pelien tekijän osakkeeseen. P/E -kertoimet (27) ovat mega-trendissä toimivalle yhtiölle laskeneet ja tuloskunto kehittyy odotetusti, niin P/E tippuu reilusti alle 20. Riskinä on, että AVTI ei saa julkaistua uusia superhittejä (esim WOW, Diablo ja Call Of Duty) ja pienet firmat keräävät pelaajat, kun tällä hetkellä kaikkien hehkuttama Fortnite.
    • LeadDesk Oy
      • Teemana on ollut löytää SAAS- yhtiöitä ja siksi osallistuin LeadDesk antiin. Miksi osallistuin antiin vaikka kasvua on hintaa leivottu hyvin ( inderest antaa tavoitteeksi 8,5€ ja anti 7,5€): 1. LeadDesk myy pilvipalvelu pohjaista myynti ja asiakaspalvelu järjestelmää mikä suomalaisista SAAS yhtiöistä ainoa luottokortti ostettava palvelu. 2. Toisin kuin muut on onnistunut kansainvälistymään jo kuuteen maahan. 3. Tekee positiivista tulosta ja raskain investointivaihe on ohi. 4. Suomalainen ja inderes seurannassa. Tulee seurattua tarkemmin.
      • Nordea
        • Tuplattu positio Nordeassa, kun taas nordea on alennusmyynnissä. Ruotsin rahanpesu skandaali:" Ruotsin yleisradioyhtiö SVT uutisoi keskiviikkona, että ruotsalainen Swedbank olisi Danske Bankin kytkeytynyt Baltian maissa rahanpesuun.Myös suomalainen Nordea on rahanpesu-uutisten keskiössä. Suomen Finanssivalvonta on toimittanut selvityksensä väitetystä rahanpesusta Nordeassa poliisille.Nordean osake on laskenut kahden edellisen päivän aikana lähes 8 %, Swedbankin yli 20 % ja Danske Bankin osakkeesta on hävinnyt n. 5 %" 2018 vuoden Q4 tulos oli vähän heikko. Myös pankit muutenkin ovat viime vuonna laskeneet. Miksi lisää nyt. 1. Sisäpiiri ostaa isoilla summilla omaa osaketta: "Nordean johtajat ovat olleet aktiivisesti osake ostoksilla viimeisen viikon aikana. Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull lisäsi osakeomistustaan pankkikonsernissa 1,8 miljoonalla eurolla, yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi esitettävä Torbjörn Magnusson 50 000 eurolla ja talousjohtaja Christopher Rees osti yhtiön osakkeita noin 160 000 eurolla." 2. Nordea panostanut digi-uudistuksiin, mikä monella vanhalla pankilla vielä edessä. Nordeassa toimii esim Google Pay, Apple pay, Samsung pay ja Garmin pay. 3. Nordea siirsi pääkonttorin Suomeen ja näin pääsi kevyemmän sääntelyn piirii. Tämä myös tarkoittaa, että varmuus varantoja ei tarvita enään, niin paljon. 4. Sampo on suurin omistaja. 5. Näillä kursseilla saamme melkein 9% osingon.

              Dr Sebu Feelgood

              Kommentit

              Suositut tekstit