Elokuu 2019 F.I.R.E.

1. Oravanpyörä

Please Read Me! 
Vähän kesäloma kuulumisia! Kesä -Heinäkuu meni mukavasti Itävallassa. Jos Suomessa oli vähän epävakaa kesä, niin Wienissä oli kunnolla 27-37 astetta lämpöä. Aloitin lomat juhannusviikolla, joten tuli yksi ylimääräinen lomapäivä juhannus viikon lauantaista. Ensimmäinen viikko ja juhannus meni mökillä hyttysten ja ystävien parissa. Juhannuksen jälkeen lähdettiin paremman puoliskon kanssa 2,5 viikoksi Wieniin. Olemme menneet joka toinen kesä avopuolison kanssa hänen mummolaan. Wienissä tietenkin juodaan viiniä, niin kuin laulussa lauletaan. Sieltä palattuaan ehti vielä vähän olemaan mökillä ja käymään terassilla ystävien kanssa. Heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa oli töitä, mutta sinänsä ihan mukavaa, kun on hiljaista. Meillä firmassa saa ottaa yhden viikon lomarahat lomana ja tämän säästin marraskuulle ja Malagan matkalle. Elokuussa oli sitten keikkojen aika Saari helvetti –festari ja Rammstein keikka Ratinassa. Kummatkin olivat kovia. 

Miksi nyt näin vuolaat sanat, vaikka varmaan välillä tuntuu, että kuukausi blogi päivitys on vähän väkinen? Kaksi pointtia! Vaikka tuntuu, että pihtaan kaikkia rahoja (säästöprosentti), niin tämä ei pidä paikkaansa. En vain tuhlaa turhaan ja panosta ruokaan, juomaan ja kokemuksiin. Tästä ja omista vinkeistä pitäisi kirjoittaa oma artikkeli. Toinen asia, että haluan nyt panostaa tähän blogiin ja antaa enemmän arvoa kuin sijoituspäiväkirja. Huom! Sijoituspäiväkirja on yksi tärkeimmistä keinoista millä tavoittelen omaa vapautta!

Rammstein keikalla Ratinassa


1.1 Arjenluvut


1.1.1 Säästöprosentti ansiotulosta

  • 2017: 50,72%
  • 2018: 57,83% (tavoite 60%)
  • 2019: 29.87% (tavoite 60%)

1.1.2 Velat (velaton)  

1.2 FIRE

FIRE (Financial Independence Retire Early) tilanne noin 2024  - 2v (Ansiosidonnainen) = 2022


2. Sijoitukset

2.1 Sijoituksien vertailu


Keltainen on vertailuindeksi.






2.2 Sijoituspäiväkirja

Myynti:


  • Fondia Oyj
    • Voitto 4%
    • Fondia olis voinut myydä voitollakin aikasemmin, mutta nyt otetaan omat pois. Fondia on kärsinyt johtajien lähtemisestä ja laajentumisen kivuista ruotsiin. Oskon, että raha tulee tuottamaan paremmin Nordeassa. Voidaan ostaa takas jos tippuu 8€.

Ostot:

  • db x-trackers MSCI China Index UCITS ETF 
    • ETF-kuukausi säästäminen tasoitettu tulevaan tasoon
  • Nordea FDR
    • Osingon jälkeen Nordea on tippunut alittaen minun lisää ostoihin 5.7€. Q2 tulos oli ruma ja näillä kursseilla 12% osinko on vaarassa. Osingosta huolimatta Nordea halpa verrattuna muihin pohjoismaisiin pakkeihin (P/B 0,684 ja kohtuullinen P/E 7,44). Luotetaan uuden johdon laivan kääntämis toimiin ja odotetaan hyvää tulosta. Myös mahdollista, että Nordea alkaa ostaa omia osakkeita takas, vaikka tämä on pääomistajalle Sammolle hankala tilanne.
Dr Sebu Feelgood

Kommentit

Suositut tekstit