Osakesäästötili tulee! Vihdoinkin työkalu jolla veivata kuin Joel Greenblat!

Osakesäästötili tulee 1.1.2020! Vihdoinkin työkalu jolla veivata kuin Joel Greenblat!

Osakesäästötili

Kun vuosi vaihtuu ja osakesäästötilit tulevat. Osakesäästötili on tili jonka sisällä tehdystä kaupoista tai osingoista ei makseta veroa. Verot maksetaan sitten kun osakesäästötililtä nostetaan rahaa. Tämä antaa nyt saman edun osakesijoittajalle kuin rahastosijoittajalla on ollut. Tärkeimpiin etuihin kuulu suomalaisten osinkojen verovapaus. Tarkemmin mitä eroa osakesäästötilillä ja arvo-osuustilillä löytyy Nordnetin mainiolta sivulta.

Joel Greenblant ja Magic Formula

Osakesäästötili antaa meille nyt kustannus tehokkaan tavan toteuttaa Joel Greenblant Magic Formulaa tai vähän muunneltua versiota siitä. Greeblant esitteli taikakaavansa kirjassaan In The Little Book That Beats the Market. Kaava on historiallisella todennettu tuottavan yli tuottoja, kun vain siinä pysytään rutiininomaisesti. Kaavassa yksinkertaisesti annetaan pörssin kaikille osakkeille järjestysnumero ROA% (return of assets) mukaan, siten että isoin prosentti saa numero 1. Sama tehdään myös P/E (price earnings ratio) luvulle, jossa pienin numero saa yhden. Sitten numerot yhdistetään ja ostetaan 10-30 pienintä luvullista yhtiötä ja pidetään niitä 1 vuosi. Helppo!

Käy katsomassa lisää  www.magicformulainvesting.com

Nyt minä alan vain veivata

Helppoa taikakaavan käyttö ei ole Joel Greenblant mukaan tai muuten jokainen käyttäisi sitä. Greeblant kertookin, että miksi taikakaava toimivuus johtuu juuri siitä, että sitä on vaikea seurata. Varsinkin ammattisijoittajien, jotka yrittävät voittaa markkinat vuosittain. Taikakaava onkin säännöllisesti tappiolla ja psykologisesti vaikeaa. Olen yli 20 vuoden sijoitus uran/harrastuksen aikana oppinut ottaa iskuja. Esimerkki tästä on: Nokia kännykkä bisneksen romahduksen aikana ostin Nokiaa koko ajan lisää. Lopulta kun P/B oli reilusti alle yhden tuplasin omistuksen "palavan alustan" 1.7€ aikaan ja aloitin myynti ohjelman, kun Microsoft osti puhelin bisneksen.

Puhdasta Greenblant en tule seuraamaan kahdesta asiasta. 1. En pysty heti ostaa 30 osaketta ja jos ostaa alle 30 osaketta pitää tuntea yhtiöt. Tämän takia pysyttelen pohjoismaalaisissa osakkeista, joissa minulla on tuntemus etua. 2. Pohjoismaalaiset-yhtiöt maksavat keskimäärin kovaa osinkoa ja tämä tulee huomioida, kun osakesäästötili vapauttaa meidät "Osinkovero Helvetistä"!

https://www.distrolution.com/no-quarter-long-journey-freedom/

Veivauskaavani

Matala P/E (40%) , Korkean ROA% (40%) ja Suuren osinko tuoton yhdistelmä (20%). 
Raja-Arvo, että yhtiö saa pisteitä (0.1-1) ja Tavoitearvo ylitys antaa 1. pisteen. Pisteet ynnätään painotuksien mukaan.  
Tästä listalta valitsen muutaman potentiaalisen osakkeen ensi vuoden aika ja pitämään niitä salkussa 12kk. Valinnat eivät puhtaasti tule olemaan numero järjestyksessä. Tulen huomioimaan yhtiön tilanteen ja muita arvostuslukuja.

Tulen tulevissa kuukausi tilannekatsauksissa kertomaan, jos osake on ostettu tämän kaavan perusteella ja myös tulen kirjoittamaan tuloksista vuosittain.

Avasin muutama tunti sitten Osakesäästötilin Nodnetillä ja jos sen avaa ennen 31.12 saa todella hyviä etuja. https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/tilit/osakesaastotili
Dr Sebu Feelgood

Kommentit

Suositut tekstit